Autor stránek

Autor stránek

Zde může být text o autorovi

Stránky tělesné, duševní a citové harmonie

Jaká témata máte v oblibě?

Celostní péče (11 | 65%)
Rozhledy (2 | 12%)
Recepty (4 | 23%)
Zelenina je důležitou potravinou a přesto ji mnoho lidí nevyhledává. Tento článek se pokusí prolomit nechuť k výrobkům ze zeleniny a přesvědčí Vás, že zelenina je zajímavá potravina, která současně přinese i zdraví.

Pikantní zelenina

Ingredience:
2 červené papriky
2 zelení papriky
2 žluté papriky
4 menší cibule
4 mrkve
2 cukety
250 g zelí
1 balíček Pikant fix

Recept:
Papriky očistíme a nakrájíme na proužky, cibuli, mrkev a cukety oloupeme a nakrájíme na menší kousky, zelí nakroužíme, všechno promícháme a dáme do sklenic. Zálivku z pikantu připravíme podle návodu ze sáčku. Horkým nálevem zeleninu zalijeme a již nemusíme zavařovat.

Zelenina v soli

Ingredience:
2 kg mrkve
1 kg očištěného celeru
1 kg kořenové petržele
1 menší květák
2 kedlubny
20 menších rajčat
500 g soli
trochu mletého pepře a zázvor

Recept:
Očištěnou zeleninu (kromě rajčat) umeleme na masovém strojku. Pak ji dusíme s oloupanými a pokrájenými rajčaty, solí a kořením za občasného míchání dohusta a do vysmahnutí šťávy. Teplou zeleninu dáme do skleniček a zaváříme 20 minut při 80 stupňů Celsia. Na 1 litr polévky dáváme 1/2 a 1 lžičku této směsi.

Papriková pasta

Ingredience:
1 kg paprik
1 kg rajčat
1 kg cibule
250 g fazolek
10 lžic octa
2 lžíce cukru
2 lžíce přípravku Deko
1 dl oleje

Recept:
Očištěnou zeleninu pomeleme, smícháme s ostatními přísadami a 30 minut povaříme. Horké plníme do skleniček a sterilujeme 20 minut při 80 stupních Celsia.
Nechte si zasílat novinky přímo do Vaší emailové schránky
Opište prosím kontrolní kód "7525"
(c) Maura and Eleonora, 2010
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one